web stats
diashow
Jarkko Rahkonen

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Jarkko Rahkonen

JarkkoRahkonen2021.jpg

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Jarkko

 
Jarkko Rahkonen


Toimintani Espoon kaupungilla


*Espoon sos.dem. valtuustoryhmän jäsenenä ja varavaltuutettuna olen toiminut yhden valtuustokauden vv 2013-2017. Aiemmin kun olin valtionhallinnossa vaativissa tehtävissä minulla ei ollut
mahdollisuutta olla vaaleissa ehdokkaana. 
*Espoon kaupungin tilintarkastajaksi ja  tilintarkastajien puheenjohtajaksi suostuin (vv 1983-1887) koska tehtävässä vaadittiin samoja taitoja kuin valtionhallinnon talousjohdon tehtävissänikin. Tilintarkastajien tehtävänä oli toimia kaupunginvaltuuston tukena arvioitaessa kaupunginhallituksen ja lautakuntien sekä virkakoneiston toimintaa valtuuston päätösten toteuttamisessa. Vastuullani oli erityisesti tarkastaa kaupunginhallituksen ja ylimmän virkamiesjohdon toimintaa, yksittäisiäkin päätöksiä. Tehtävässä kouliintui erinomaisesti myös kaupunginvaltuutetun tehtäviin.
*Ympäristölautakunnan jäsenenä toimin vaalikauden 2009-2013, tärkeä päätös oli määritellä rantojen rakentamisen suojelukorkeus niin ettei meriveden korkeuden nousu voi satoinin vuosiin nousta pihollie
* Olin Aaro Peuraniemen kanssa perustamassa Espoon vanhusneuvostoa ja aluksi sen varapuheenjohtajana ja puheenjohtajana Aaron jälkeen vv 2009-2013. Käynnistimme pääkaupungin seudun vanhusneuvostojen yhteistyön sekä uuden vanhuspalvelulain toteuttamisen Espoossa. Valitettavasti en saanut valtuustoa nostamaan määrärahoja tarpeiden tasolle.
*Lukemattomat ovat ne yksittäiset asiat joissa olen avustanut kaupunkilaisia ja yhteisöjä kapunginhallinnossa.


Toimintani Espoon sos.dem. kunnallisjärjestössä


SDP:ssa kunnallisjärjestö yhdessä valtuustoryhmän ja lautakuntaryhmiemme kanssa toteuttaa sosiaalidemokraattisia tavoitteita Espoon palvelutuotannossa ja investoinneissa vaalien voimasuhteiden painolla. Espoossa on 75 kaupunginvaltuutettua ja niistä 10 on sosialidemokraattien valtuutettuja. Tärkeää on tällä voimasuhteella saada neuvotellen muiden valtuustoryhmien kanssa riittävästi kannattajia meidän ehdotustemme toteuttamisesksi. Tämä asettaa suuret vaatimukset yhteistyökyvyllemme kaupunginvaltuustossa ja luottamustehtävissä.


*Kunnallisjärjestössä korkeinta päätösvaltaa käyttää edustajisto johon puoleosastot nimeävä yhden edustajan 20 jäsentä kohden. Edustajisto päättää mm. kuntavaaliohjelmasta ja -budjetista.  Edustajisto valitsee kunnallisjärjestön hallituksen joka toimeenpanee edustajiston päätökset sekä ohjaa valtuutoryhmää ja lautakuntaryhmiä sosialidemokraattisten tavoitteiden toteuttamisessa.
Olen toiminut edustajiston ja hallituksen jäsenenä yli 20 vuotta. Suuri on vapaaehtoistyöni vuotuinen tuntimäärä. Ilon ja onnellisuuden hetkiäkin on saanut kokea kun tärkeitä päätöksiä on saatu aikaan ja lisäksi tekoja espoolaisten hyväksi. Kärsivällisyyttäkin tarvitsee kun yhä uudelleen yrittää hylkäyksen jälkeen saada asiaan voimavaroja seuraavaan budjettiin ja toimintasuunnitelmaan.


*Sen lisäksi mitä olen edellä kertonut luottamustehtävistäni Espoon kaupungilla olen suorittanut kunnallisjärjestön muitakin tehtäviä. Merkityksellisenä pidän sitä että käynnistin kunnallsijärjestön lehden Espoon Ruusu 2000-luvun alussa ja olin sen ensimmäinen vastuutoimittaja, valitettavasti rahaa ei ole riittänyt sen julkaisemiseen tänä vaalivuonna. Mikäli äänestäjät valitsevat minut kaupunginvaltuustoon niin hankin rahat kahden numeron, kevät- ja syysnumeron, julkaisemiseen neljänä valtuustovuonna.


*Kauklahden sos.dem, yhdistyksen hallituksessa olen toiminut yli 20 vuotta, viime vuodet varapuheenjohtajana sekä yhdistyksen edustajana Uudenmaan sos.dem. piirin piirikokouksissa ja kunnallisjärjestön edustajistossa ja hallituksessa.


*Piirikokouksessa ehdotin kolme vuotta sitten että Uudenmaan sosialidemokraatit esittävät Ympäristöministeriölle ympäristönsuojelualueen perustamista Uudellemaalle. Piirikokouksen päätöksen mukaiseti piirihallitus teki tästä esityksen Ympäristöministeriölle joka on huhtikuun puolivälissä päättänyt aloitteemme hyväksymisestä.
Uutiset Kotiseutuliitto.fi

Teppo Ylitalosta Kotiseutuliiton väliaikainen toiminnanjohtaja

Suomen Kotiseutuliiton hallitus on valinnut 44-vuotiaan filosofian maisteri ja väitöskirjatutkija Teppo Ylitalon...

Lue lisää »

Suomen Kotiseutuliiton toiminnanjohtaja vaihtuu

Opetus- ja kulttuuriministeriö on nimittänyt tiistaina 20. syyskuuta Kotiseutuliiton toiminnanjohtaja Riitta...

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Stadin piispa julkaisi muistelmat – kansakunnan lohduttaja puntaroi myös omaa vallankäyttöään

Stadin piispan virassa kolmisenkymmentä vuotta uurastanut Eero Huovinen on kirjoittanut piispavuosiaan käsittelevät...

Lue lisää »

Yrityksiltä karu viesti: lähes joka neljäs suunnittelee lomautuksia

Lähes joka neljäs yritys suunnittelee lomautuksia seuraavan kuuden kuukauden aikana, Elinkeinoelämän keskusliitto...

Lue lisää »

Uutiset SDP.fi

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Sosiaali- ja terveydenhuollon tilaa ei ratkaista ilman hoitohenkilökunnan työoloista huolehtimista

Keskiviikkona 28.9. eduskunnassa keskusteltiin opposition yhteisestä välikysymyksestä koskien vanhuspalveluiden ja...

Lue lisää »

SDP:n Heidi Viljasen ryhmäpuheenvuoro välikysymyksessä vanhuspalveluiden tilanteesta ja terveyspalveluiden kriisiytymisestä

Kansanedustaja Heidi Viljasen ryhmäpuhe Kokoomuksen jättämään välikysymykseen 28.9.2022. (Muutokset puhuttaessa...

Lue lisää »